Er zijn heel wat golfbanen in Amsterdam en omgeving te vinden
Met maar liefst vijf golfbanen binnen de gemeentegrenzen, is Amsterdam in Nederland de gemeente met de meeste golfbanen. Daarmee kunnen we Amsterdam met recht ook de golfhoofdstad van Nederland noemen.
Ook de zakelijke golfer komt in Amsterdam en omgeving goed aan zijn of haar trekken. Door het grote aanbod aan businessgolf mogelijkheden is er voor iedere golfende ondernemer wel een passende businessclub te vinden.
Amsterdamse Golf Club
Bij de oprichting van de Amsterdamse Golf Club in 1934, vond men dat Amsterdam toch echt niet achter kon blijven bij vrijwel alle grote steden in Europa die wel een golfbaan in de buurt hadden.
Maar ook in Nederland liep Amsterdam op golfgebied destijds nog achter op steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De inwoners van die steden hadden al veel eerder een golfbaan tot hun beschikking.
De huidige tussen Amsterdam-West en Halfweg gelegen golfbaan werd in 1990 door de Amsterdamse Golf Club in gebruik genomen. Men verhuisde destijds van de oude locatie naar de huidige, omdat de spoorwegen op de oude locatie van de golfbaan een nieuw treintracé gingen aanleggen. De oude locatie is nu nog steeds te bespelen onder de naam The Old Course.
De huidige golfbaan, die het karakter heeft van een volwassen parkbaan, is aangelegd door architect Paul Rolin. Door de jaren heen is de golfbaan in Spaarnwoude tweemaal aangepast door golfbaanarchitect Gerard Jol. De golfbaan in Amsterdam is nu mede dankzij een geoptimaliseerde waterhuishouding, vrijwel het gehele jaar te bespelen.
Je kunt als niet-lid van de vereniging via een reservering bij de caddiemaster een ronde komen lopen. Voorwaarde daarbij is wel dat je aantoonbaar een handicap hebt van maximaal 28.
Bedrijfslidmaatschap
Wanneer een ondernemer een bedrijfslidmaatschap wil aangaan, dan is dat direct voor vijf jaar. Daarmee krijgt je toegang tot de jaarlijkse sponsorwedstrijd en de bedrijvencompetitie. Via het bedrijfslidmaatschap word je ook lid van de vereniging.
Sponsorschap
Wanneer een bedrijf als sponsor lid wordt van de businessclub, dan is het lidmaatschap van de golfclub niet inbegrepen. Alle overige activiteiten van de businessclub zijn ook voor sponsoren toegankelijk.
De businessclub bestaat uit ongeveer 50 leden uit de omgeving van Amsterdam.
Openbare golfbaan De Hoge Dijk
De in Amsterdam-Zuidoost gelegen golfbaan is in 1976 geopend en ontworpen door de beroemde Nederlandse golfbaanarchitect Joan Dudok van heel.
De golfbaan is de thuishaven van Open Golfclub Olympus. Op golfbaan De Hoge Dijk is ook Golfacademy de Hoge Dijk gevestigd. Dit alles is goed om te weten als u hier via uw navigatiesysteem voor het eerst naar toe wilt rijden.
De golfbaan is voorzien van drie verschillende lussen met ieder zijn eigen karakter. De lussen Holendijk en Bullewijk vormen samen de 18-holes baan met een par van 71. De lus Holendijk heeft heeft het karakter van een open polderlandschap. De lus Bullewijk kenmerkt zich vooral door glooiingen en bossages.
De Abcoude lus is een 9-holes baan met par-3 en par=4 holes.
Door het jaar heen worden op de golfbaan exposities gehouden van diverse beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland. De Stichting Beeld & Golf is verantwoordelijk voor de organisatie van de exposities.
Businessclub
De businessclub bestaat uit zo’n 50 leden. Het is een bijzondere mix van lokale ondernemers, corporate organisaties en alles daar tussenin.
Voor de leden van de businessclub worden diverse businesswedstrijden georganiseerd. De leden mogen zich ook aanmelden voor de wedstrijden van de businessclub van de Heemskerkse.
Sponsoring
Zoals dat op zoveel golfbanen mogelijk is, zijn er diverse mogelijkheden om als sponsor de naam van je bedrijf op De Hoge Dijk in beeld te brengen bij de leden en de bezoekers van de golfbaan.
Vergaderen
Op De Hoge Dijk zijn er mogelijkheden om vergaderingen te organiseren voor groepen tot 60 personen. In combinatie met de uitgebreide brasserie biedt dat bedrijven veel mogelijkheden.
Golfbaan Waterland Amsterdam
Deze golfbaan in Amsterdam-Noord is in 1990 geopend. In een klein kwartiertje sta je vanaf het Rembrandtplein of de Zuidas hier op de golfbaan.
De golfbaan heeft het karakter meegekregen van een combinatie tussen een polder- en een parkbaan. De baan doet zijn naam ook echt eer aan. Op diverse plaatsen lopen verschillende waterpartijen langs en door de holes heen. Neem dus genoeg ballen mee als u hier gaat spelen.
Naast de 18-holes championship course kun je hier ook gebruik maken van een volwaardige 9-holes golfbaan en een kortere par-3 baan. Keuze genoeg dus om je hier te vermaken.
Businessclub Golfbaan Waterland Amsterdam
Voor de businessclubleden wordt er iedere maand een ontspannen wedstrijd georganiseerd.
Naast lid worden van de businessclub kunnen een beperkt aantal bedrijven ook businesspartner worden.De partners krijgen de mogelijkheid om hun bedrijf via verschillende sponsorpakketten nog meer onder de aandacht van de leden te brengen.
Golfbaan Sloten
De golfbaan ligt aan de zuidwestrand van Amsterdam op Sportpark Sloten. De holes liggen verspreid over het park. De baan heeft 7 par-3 holes en 2 par-4 holes. Daarbij is de langste hole niet langer dan 204 meter.
De drivingrange is voorzien van 16 afslagplaatsen waarvan drie overdekt. De golfbaan is voor iedereen toegankelijk.
Golfclub Ookmeer
De golfbanen van Golfclub Ookmeer liggen op de voetbalvelden van het gelijknamige sportcomplex. Er zijn 4 par-4 holes uitgezet en 5 par-3. De greens liggen naast de voetbalvelden.
De club heeft een eigen clubhuis en bedrijven kunnen hier sponsor worden en meedoen aan de onderlinge sponsorwedstrijden.
Alle golfbanen in de omgeving van Amsterdam
Naast de vijf golfbanen in Amsterdam zelf, liggen er in de directe omgeving van Amsterdam nog eens een flink aantal golfbanen. Het aanbod daarbij varieert van een van de meest prestigieuze golfbanen van Nederland tot knusse 9-holes verenigingsbanen en goed verzorgde openbare golfbanen.
Golfclub Amsterdam Old Course
Hoewel Amsterdam Old Course zich officieel niet meer binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam bevindt, is deze golfbaan enorm verweven met de golfgeschiedenis van Amsterdam.
In de Duivendrechtse Polder werd op 14 september 1935 de eerste golfbaan van Amsterdam officieel geopend door de Amsterdamse Golf Club. Het originele authentieke clubhuis uit 1935 is nu nog steeds het gezellige centrum van deze historische golfbaan.
De door het beroemde architectenbureau Colt, Alison & Morisson ontworpen golfbaan is sinds de opening enkele malen drastisch verbouwd.
De golfbaan bevindt zich op grond van de Spoorwegen. Door de aanleg van de spoorlijn Schiphol-Utrecht zijn in de jaren tachtig negen holes verloren gegaan.
Sindsdien heeft de Old Course meerdere ingrijpende restauraties ondergaan. De laatste onder leiding van architect Frank Pont die gespecialiseerd is in het restaureren van Colt-golfbanen.
Sinds 1990 is de Amsterdamse Golf Club verhuisd naar een nieuwe locatie in Amsterdam. Sindsdien heeft de golfbaan en gelijknamige golfclub de naam Amsterdam Old Course gekregen.
In ongeveer 10 minuten sta je vanaf de Zuidas of het Centrum van Amsterdam, op de baan, midden in de fraaie natuur.
Bedrijfslidmaatschap
Met het bedrijfslidmaatschap verkrijg je onbeperkt speelrecht. Het stelt je in staat om samen met je relaties op de Old Course te gaan golfen. Ook het organiseren van een exclusieve bedrijfsdag behoort tot de mogelijkheden.
Vergaderen
Voor vergaderingen heeft de Old Course de beschikking over het eigen Old Course Paviljoen. Het Paviljoen is volledig uitgerust en staat vlak naast de golfbaan.
Het zeer moderne gebouw heeft een eigen terras en parkeerplaats.
The International
Golfbaan The International ligt ingeklemd tussen vliegveld Schiphol en Amsterdam. De golfbaan is ontworpen door topgolfer Ian Woosnam in samenwerking met MasterGolf International van Bruno Steensels.
Vanaf de opening van The International in 2012 is exclusiviteit en service de leidraad geweest van deze golfclub. Je kunt hier alleen komen golfen en eten als lid, of op uitnodiging van een van de leden van de club.
Het moderne clubhuis is ontworpen door Francine Houben van het zeer gerenommeerde Delftse architectenbureau Mecanoo. Het interieur van het clubhuis werd verzorgd door Piet Boon.
Vanuit het clubhuis heb je een prachtig uitzicht over de golfbaan. Bij de juiste windrichting word je op de golfbaan getrakteerd op de landende- of opstijgende vliegtuigen van en naar Schiphol.
De golfbaan is al vanaf zijn opening gastheer geweest van diverse grote golftoernooien. Zo werd onder andere tijdens het 100-jarige bestaan van de KLM in 2019, hier het KLM Open gespeeld. De Spanjaard Sergio Garcia greep in dat jaar de overwinning.
Het CityClub concept
Het streven van The International is om op topniveau managers en ondernemers alle voorzieningen te bieden die zij nodig hebben. Zowel om zaken te doen en te netwerken, als om te ontspannen.
Naast het onbeperkte speelrecht krijgen leden ook toegang tot de vele privileges die de club biedt. Dat kan naast het Private Membership via twee zakelijke lidmaatschappen.
Corporate Membership
Via dit lidmaatschap van The International ga je voor meerdere jaren een verbintenis aan. Daarbij krijgt één speler het recht om gebruik te maken van alle faciliteiten van de club.
City Club Membership
Via het City Club Membership kun je wel gebruik maken van alle horeca-faciliteiten, maar heb je geen toegang tot de golfbaan en de daarbij behorende faciliteiten.
Je kunt echter wel gasten uitnodigen voor een zakendiner of met korting een van de vergaderruimtes te boeken.
Deze pagina is nog in ontwikkeling. Binnenkort vind je hier meer over alle golfbanen in de buurt van Amsterdam.