Site pictogram Keaton Golf

Alle golfbanen in Tilburg en omgeving

Golfbanen Tilburg en omgeving

Er zijn heel wat golfbanen te vinden in Tilburg en omgeving

Golfers in de omgeving van Tilburg worden erg verwend. In Tilburg en de omliggende regio, vind je een aantal van de mooiste golfbanen van Nederland.

Golfbaan in Tilburg

Binnen de gemeentegrenzen van Tilburg kun je maar één golfbaan vinden, maar dat is dan wel gelijk een hele mooie.

Prise d’eau Golf

Op het oude terrein van het grondwaterbeschermingsgebied van de Tilburgse Waterleiding Maatschappij, ligt de 12-holes golfbaan Prise d’eau Golf. De golfbaan in Tilburg staat al jaren genoteerd in de Top 50 beste golfbanen van ons land.

De eerste 18 holes zijn ontworpen door de Amerikaanse golfbaanarchitect Ronald Fream. In een later stadium zijn daar nog eens 9 holes aan toegevoegd die werden ontworpen door Alan Rijks.

De baan houdt het midden tussen een echte bosbaan en een parkbaan.
Naast de 27 volwaardige holes vind je hier ook een 9-holes par 3 baan.

Voor golfers die aan hun golfspel willen werken is er een moderne driving range met Toptracers, met daarnaast een pitching green en een grote putting green.

Businessclub Prise d’eau

De businessclub van Prise d’eau bestaat voornamelijk uit ondernemers uit de regio Tilburg.

De businessclubleden kunnen zich meerdere malen per jaar (twaalf keer) inschrijven voor een bedrijvencompetitie met lunch, baancatering en een aansluitend diner op donderdag.

Golf Business and Beers

Naast de businessclub heeft Prise d’eau voor jonge ondernemers een speciale afdeling ingesteld onder de naam Golf Business and Beers.

Op dinsdagen spelen de BNB leden hun 9-holes wedstrijden. Daarnaast worden er gedurende het jaar verschillende activiteiten georganiseerd om te netwerken.

Sponsoring

Uiteraard zijn er diverse mogelijkheden om via sponsoring je bedrijfsnaam op de golfbaan in beeld te krijgen.

Feesten en vergaderingen

De uitgebreide horeca in combinatie met de drie zalen, maken het mogelijk om op Prise d’eau diverse evenementen en vergaderingen te organiseren tot een maximum van 80 gasten.

Golfbanen in de omgeving van Tilburg

Rondom Tilburg zijn er heel wat golfbanen te vinden.

Golfpark de Loonsche Duynen


Nadat de exploitatie van de golfbaan in de Moer werd overgenomen in 2021 door de Nederlandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij, werd de naam van Golfbaan De Efteling omgedoopt tot Golfpark de Loonsche Duynen.

Vanuit het centrum van Tilburg ben je in 20 minuten op deze mooi golfbaan.
Ook deze golfbaan is in de Top 50 beste golfbanen van Nederland te vinden.

In 1995 werd de door golfbaanarchitect Donald Steel ontworpen 18-holes baan geopend. De 18-holes golfbaan heeft twee lussen van 9 holes met ieder zijn eigen karakter. De eerste negen holes hebben het karakter van een parklandschap. De tweede negen hebben veel meer weg van een bosbaan.

De meest kenmerkende hole is hole 13. De bunkers aan weerszijden van de baan hebben de vorm van reuzen voetstappen. Daarmee is de link naar De Efteling snel gemaakt.

Er zijn maar weinig golfbanen in Nederland die net zoveel oefenfaciliteiten hebben als Golfpark de Loonsche Duynen.

Naast uiteraard een driving range, zijn er maar liefst vijf oefengreens die het mogelijk maken om je korte spel snel te verbeteren.

Ook vind je op Golfpark de Loonsche Duynen drie par 3 holes. Daar kunnen zowel mensen die nog moeten leren golfen, als gevorderde golfers die hun korte spel willen verbeteren, lekker aan de slag. De holes zijn niet super lang, maar zeker uitdagend.

Bedrijfslidmaatschap

Voor de bedrijfsleden van de Loonsche Duynen worden er iedere maand evenementen georganiseerd. De nadruk daarbij ligt altijd op het in een ontspannen sfeer andere ondernemers ontmoeten.

Omdat de Nederlandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij onder andere ook Golfpark Almkreek in de portefeuille heeft, worden er ook gezamenlijke evenementen georganiseerd.

Daarmee wordt de mogelijkheid tot netwerken voor de bedrijfsleden vergroot.

Vergaderen

Golfpark de Loonsche Duynen heeft de beschikking over een aantal vergaderzalen. In combinatie met het restaurant en de golfbaan, zijn de mogelijkheden voor een succesvolle vergadering, trainingen of bedrijfsevenement gegarandeerd.

Golfpark Weilenseind

Weilenseind is een 9 holes par 3/4 baan. Er hangt een gezellige sfeer en het is een leuke golfbaan voor de beginnende golfer.

Door de smalle fairways is de baan lastiger dan je in eerste instantie zou denken.

Bedrijfsleden

Golfpark Weilenseind heeft een kleine groep bedrijfsleden van lokale ondernemers en sponsoren.

Golfclub Landgoed Nieuwkerk

Door een samenwerking tussen de Eerste Tilburgse Golfclub en baron Eric de Jamblinne de Meux, gingen in 1995 de deuren open van Golfclub Landgoed Nieuwkerk.

De op het Landgoed Nieuwkerk gelegen 9-holes golfbaan doet zijn naam eer aan. Het staat in de top 15 van de mooiste Nederlandse 9-holes golfbanen en is in 2016 door de gebruikers van Leading Courses benoemd tot het verborgen juweel van Nederland.

De Engelse golfbaanarchitect Martin Hawtree was verantwoordelijk voor het ontwerp van de golfbaan. De baan laat zich het beste omschrijven als een mix tussen een park- en een bosbaan.

Businessclub

Op Golfclub Landgoed Nieuwkerk is een businessclub met een mooi aantal leden uit de regio van Tilburg. Ieder jaar worden er voor de leden businessclubwedstrijden en diverse andere activiteiten georganiseerd.

Sponsorpakket

Naast het lidmaatschap van de businessclub kunnen bedrijven een sponsorpakket afnemen dat op maat aangepast kan worden.

Golfbaan Midden-Brabant

Golfbaan Midden-Brabant ligt wat verder weg van Tilburg.

De bekende golfbaanarchitect Alan Rijks tekende het ontwerp voor de 18-holes parkbaan in de bossen van Landgoed De Utrecht. De golfbaan opende in 2000 haar deuren.

De golfbaan beschikt over enkele dubbele greens, iets wat je niet veel ziet in Nederland.

Naast de 18-holes golfbaan beschikt Midden-Brabant ook over een 9-holes pitch & putt baan om je korte spel te oefenen. Het clubhuis bevindt zich in een oude boerderij uit 1926 en is verbouwd tot een gezellig onderkomen.

Businesslidmaatschap

Ook de zakelijke golfer kan op Golfbaan Midden-Brabant terecht. Voor ondernemers die via zakelijk golfen willen netwerken, zijn diverse businesslidmaatschappen beschikbaar.

Er is een mooi groepje ondernemers dat zich heeft aangemeld als businesslid.

Via het businesslidmaatschap is het mogelijk om mee te doen aan de businesscompetitie en de ‘Nachtwedstrijd’.

Sponsoring

Speciaal voor de sponsoren van de club wordt jaarlijks gestreden om de SponsorCup.

Noord-Brabantse Golfclub Toxandria

Er zijn mensen die zeggen dat Toxandria dichter bij Tilburg ligt dan bij Breda. Vanuit het centrum gemeten wint Breda echter. Vandaar dat je deze golfbaan op de pagina van Breda zult vinden.

Buiten de hier vermelde golfbanen, zijn de golfbanen in de omgeving van Breda, Den Bosch, en net iets verder weg, die van Eindhoven en in de richting van Gorinchem, met de auto vanuit Tilburg prima aan te rijden.

Voskens Golf

Tot 2018 bevond zich nog een tweede golfbaan in Tilburg. Vanaf 1992 tot 2018 lag Voskens Golf aan de Reeshofweg in Tilburg. De golfbaan heeft echter plaats moeten maken voor een nieuwbouwwijk.

Mobiele versie afsluiten