Site pictogram Keaton Golf

De 5 leukste golfpodcast-kanalen om te volgen

Golfpodcast Nederland

Golfpodcast kanalen Nederland

5 Golfpodcast-kanalen die meer dan de moeite waard zijn om te volgen

Als liefhebber van golf en van podcasts heb je best veel keuze. Ik geef je hier 5 golfpodcast-kanalen die zeker de moeite waard zijn om te volgen.

1. De Golfpodcast

De Golfpodcast is een in het Nederlands gesproken podcast die gemaakt wordt door Jeroen van Leeuwen en Martijn Paehlig. Martijn is hoofdredacteur van Golfers Magazine. De podcast heeft, in net iets meer dan een jaar, 50 afleveringen gepubliceerd.

Op dit moment verschijnen er wekelijks nieuwe afleveringen.

Het grootste gedeelte van alle afleveringen gaat over golf als wedstrijdsport. Het is des te knapper dat er nu tijdens de coronacrisis nog steeds wekelijks nieuwe afleveringen worden geproduceerd.

2. TeeTalks – golfpodcast

TeeTalks wordt gemaakt door Gerard Louter en Etienne Verhoeff. Het doel van deze onregelmatig verschijnende Nederlandse golfpodcast is om vooral de liefde voor het spelletje naar voren te laten komen.

In de TeeTalks afleveringen komen Nederlands beste golfers en hun coaches aan het woord.

3. Team TaylorMade Podcast

De Engelstalige podcast wordt gemaakt door Chris Trott. Zijn bijnaam is Trottie en hij is Global Sports Marketing director van TaylorMade Golf.

Naast het feit dat Trottie een bedreven interviewer is, is het hebben van toegang tot de allerbeste golfers ter wereld een mooie bijkomstigheid. Menig golfpodcast-interviewer likt zijn vingers af bij namen als Tiger Woods, Rory McIlroy, Jason Day en Jon Rahm om maar enkele van de gasten te noemen.

Natuurlijk komen hier en daar de golfclubs van TaylorMade voorbij. Maar minder vaak dan je zou verwachten. Het zijn vooral leuke interviews waardoor je de topspelers een beetje beter leert kennen.

De Team TaylorMade podcast is onderdeel van de contentmarketingstrategie die TaylorMade sinds een aantal jaar inzet. Daardoor zijn de podcastafleveringen ook te zien op YouTube.

4. Rory & Carson podcast

NBC Sports heeft Rory McIlroy ingelijfd als co-host van de Rory & Carson podcast. De combinatie van NBC Sports en Rory zorgt ervoor dat je alle grote namen uit de Amerikaanse sportwereld als gast kunt verwachten.

Wat te denken van bijvoorbeeld basketballegende Stephen Curry die onder andere vertelt dat hij nu hij door de coronacrisis thuis zit, een basketbal bucket op Amazon moest bestellen om thuis te kunnen oefenen. Voor zijn andere grote passie, golfen, heeft Stephen meer in huis staan om te oefenen dan voor basketbal.

De podcasts zijn ook te zien als filmpjes op het betaalde netwerk van NBC Golfpass.

5. Drop Zone – GOLF Podcast

De Drop Zone is een golfpodcast die zich volledig richt op het golfgekke Amerika. De GOLF.com co-hosts, Sean Zak en Dylan Dethier, vertellen wekelijks mooie verhalen rondom de PGA Tour en het golfspel.

Volgens hen is in Amerika, na Tiger Woods, Michael Jordan de bekendste golfer. Hoezo chauvinistisch?

Keaton Golf Podcast

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik hier mijn eigen podcast als de leukste ga uitroepen. Dat laat ik graag aan anderen over.

Het aantal afleveringen is bovendien ook nog veel te klein om een gooi naar de top 5 te kunnen doen. Daarnaast is de Keaton Golf podcast tijdelijk stilgelegd.

Zoals ik al in een eerder bericht aangaf, vind ik het in deze coronacrisis niet gepast om met ondernemers doodleuk over golf te gaan zitten praten. Zij hebben op dit moment wel wat anders aan hun hoofd dan vrolijk te praten over business golf.

De afleveringen van de Keaton Golf podcast die er al wel zijn, vind je hier op de website. Uiteraard zijn de podcastafleveringen ook te vinden op je favoriete podcastspeler.

Er komen absoluut nog meer interviews met golfende ondernemers aan, wanneer de coronastorm een beetje is gaan liggen. Dus abonneer je vandaag nog via je favoriete podcastspeler of op YouTube.

Mobiele versie afsluiten