Site pictogram Keaton Golf

Golf, wat hebben we je gemist

Golf we hebben je gemist

Golf gemist

Dit hebben we het meest gemist van het golfen

Het is niet dat Hans en ik niet eerder samen wilden golfen dit jaar, maar alle golfbanen gingen dicht.

Na het Instagolf evenement op de Nunspeetse in maart, werden we door het uitbreken van de coronacrisis teruggeworpen op thuis golfoefeningen doen. Meer zat er echt niet in.

Wat hebben we ons zitten verbijten met al dat mooie weer in de afgelopen golfloze dagen.

Tegen de tijd dat het thuis golf oefeningen doen aardig begon te vervelen – op een gegeven moment ben je dat putting matje toch echt helemaal zat – gloorde er weer hoop aan de horizon. Op 11 mei mochten de golfbanen in Nederland eindelijk weer open.

Mijn eigen golfbaan, golfbaan Kleiburg waar ik altijd oefen maar geen lid ben, geeft niet-leden geen toegang tot de baan en zelfs niet tot de drivingrange. Ondanks het feit dat er regelmatig niemand op de drivingrange te vinden was, zoals ik zelf tijdens het voorbijrijden kon constateren.

Gelukkig kon ik uitwijken naar Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel om daar op de drivingrange te oefenen voor mijn eerste rondje na de coronastop.

Rondje lopen op golfbaan Kralingen in Rotterdam

Voor Hans van Twist, een fanatieke golfer en de allereerste gast van de Keaton Golf podcast, was ons gezamenlijke rondje op de Rotterdamse golfbaan Kralingen zijn eerste ronde in 2020.

Het was voor ons beiden echt even onwennig. Niet in de laatste plaats omdat golfen onder coronamaatregelen toch net even anders voelt. Maar wat was het fijn.

Na het spelen van de eerste paar holes kwamen we beiden weer een beetje in het ritme en konden we al snel weer ouderwets genieten; van de baan, het golfspel en elkaars gezelschap.

Uit de kleine enquête onder de volgers van Keaton Golf blijkt, dat het samen golfen absoluut het grootste gemis is geweest van de sluiting van de golfbanen.

Dat maakt onze sport ook zo mooi. In de golfsport kun je tot op het allerhoogste niveau je sportieve uitdagingen vinden. Daarnaast is het sociale contact voor velen de nummer 1 reden waarom ze de baan in gaan.

Een prachtige dag

Ons rondje op Kralingen voelde aan als een warm bad. We hadden prachtig weer en de baan lag er geweldig bij. Ons golfspel was, zowel bij Hans als bij mij, zo hier en daar nog een beetje roestig.

Maar wat deert het. Het was beregezellig en we mogen weer!

Op naar het eerste business golfevenement van dit jaar.

Lees ook: InstagolfNL verbroedert

Mobiele versie afsluiten