Site pictogram Keaton Golf

Alle golfbanen in Rotterdam en omgeving

Golfbanen in Rotterdam en omgeving - Kralingen

Er zijn een groot aantal golfbanen in Rotterdam en omgeving

Binnen de stadsgrenzen van Rotterdam vind je twee 9-holes golfbanen en wordt er al jaren gewerkt aan de komst van een derde golfbaan met maar liefst 27 holes.

Golfbaan Kralingen

De golfbaan in Kralingen behoort tot een van de oudste golfbanen in Nederland. Reeds in 1933 werd met de aanleg van deze eerste Rotterdamse golfbaan begonnen. De komst van golfbaan Kralingen was het begin van het einde voor de nu verlaten golfbaan de Voornsche.

In het begin van WO II werd er nog lange tijd doorgespeeld op de Kralingse golfbaan. Bij niet ontplofte bommen die op de golfbaan terecht waren gekomen, werden vlaggetjes gezet om het gevaar te markeren.

Een Rotterdammer laat zich immers niet makkelijk zijn dagje golfen afnemen. Geen woorden maar daden.

Het clubhuis stamt ook uit 1933 en is ontworpen in de vorm van een golfclub. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau Brinkman en Van de Vlugt, die onder andere ook verantwoordelijk zijn voor de Rotterdamse iconen Stadion de Kuip en de Van Nelle Fabriek.

Het clubhuis van Golfbaan Kralingen is sinds 2006 een gemeentelijk monument.

De 9-holes golfbaan is weliswaar niet erg lang, maar het blijft met zijn vele lastig gesitueerde waterpartijen en kleine greens, een zeer uitdagende baan om te spelen. Met zijn zestiende plaats valt de golfbaan net buiten de top 15 van de mooiste 9-holes golfbanen in Nederland.

Golfclub Kralingen

Golfclub Kralingen is sinds 1982 de vaste bewoner van de golfbaan.

Gastspelers zijn hier zeker welkom. Je kunt geen starttijd reserveren want er wordt gewerkt met een ballenspiraal. Bij aankomst stop je een golfbal in de spiraal en wanneer jouw bal de onderste is, dan mag je starten.

Controleer van tevoren wel even of de baan open is. Er zijn veel clubactiviteiten en omdat de baan in de Alexanderpolder ligt, is de baan snel te nat om te golfen.

De Kralingse golfbaan is nu eenmaal de laagstgelegen golfbaan in heel Europa. Door de aanwezigheid van de Maas is het grondwater hier nooit heel ver weg.

De Kralingse golfbaan heeft een vrij beperkte drivingrange en oefenfaciliteiten. Zo kun je hier op de drivingrange niet oefenen met je lange ijzers of houten.

Er is een kleine businessclub van voornamelijk Rotterdamse ondernemers en bedrijven.

Rotterdam Open

In de laatste week van de maand juni wordt op de Kralingse golfbaan al jaren de traditionele golfweek gehouden. Tijdens die week wordt in het weekend het Rotterdam Open gespeeld.

Het Rotterdam Open golftoernooi is het openingstoernooi van de Rotterdam Golf Tour.

Rotterdam Golftour

De Rotterdam Golf Tour (RGT) is een golftoernooi van drie strokeplay wedstrijden voor amateurgolfers uit de regio van Rotterdam. De eerste wedstrijd is het Rotterdam Open in juni.

De tweede wedstrijd wordt gehouden in de maand augustus op Golfbaan de Hooge Rotterdamsche in Bergschenhoek. Het afsluitende toernooi vindt plaats in september op golfbaan Kleijburg in Brielle.

Deelname aan de Rotterdam Golf Tour is mogelijk voor zowel leden van de deelnemende clubs als voor externe golfers.

Golfcenter Seve

In 2013 werd de naast het Franciscus Gasthuis gelegen golfbaan door de nieuwe eigenaar Robin Bravenboer omgedoopt tot Golfcenter Seve. Daarvoor stond het beter bekend onder de naam Golf Centrum Rotterdam of afgekort GCR.

De helaas veel te vroeg overleden Spaanse topgolfer Severiano Ballesteros is de naamgever van dit golfcentrum. De meeste Rotterdamse golfers noemen het gewoon Seve.

Golfcenter Seve heeft een unieke plek in de golfwereld. Je ziet maar zelden een golfbaan waar topgolf, een geweldige drivingrange en heerlijk eten zo gecombineerd worden als bij Seve.

Onze nationale golftrots Joost Luiten heeft op Seve zijn eigen oefenstudio op de tweede etage. Als hij niet op de Europese tour actief is, dan kan je Joost bij Seve zomaar tegen het lijf lopen.

De drivingrange staat werkelijk vol met targets. Dat zie je op die manier maar zelden in Nederland. Het is daardoor erg leuk om hier te oefenen of om je golfvrienden uit te dagen voor een spelletje doelen raken.

Rondom de drivingrange vind je een korte 9-holes golfbaan. Een prima golfbaan om je korte spel te trainen.

Je kunt in het restaurant van Seve lekker eten. De keuken heeft zijn basis in de Spaanse keuken en dat proef je. De kwaliteit spat ervan af.

Seve Business Club

Door de goede faciliteiten is het geen wonder dat het Rotterdamse zakenleven de weg naar Seve bijzonder goed weet te vinden. De Seve Business Club heeft maar liefst rond de honderd leden.

De leden vormen een mix van lokale ondernemers en grote corporate bedrijven.

Naast de businessclub van Seve komen ook andere businessclubs graag golfen bij Seve. Dat varieert van leden van Friends in Business tot zakelijk golfende ondernemers die met hun eigen relaties op een vaste avond komen golfen en dineren.

Zonder andere golfbanen in de regio van Rotterdam tekort te willen doen, kunnen we gerust stellen dat Golfcenter Seve in de regio Rijnmond de ongekroonde koning is op het gebied van business golf.

Golfpark Rotterdam

Nadat John Scholte zijn geesteskind GCR aan een investeringsgroep had verkocht, kroop het bloed waar het niet gaan kan. Hij begon te dromen over een 27-holes golfbaan op de oude vuilstortplaats in Rotterdam Overschie. Hij won met zijn idee de prijsvraag voor de invulling van de Noord-Oost Abtspolder in Overschie.

Nadat de eerste schop voor de aanleg van de nieuwe Rotterdamse golfbaan de grond in was gegaan, heeft het gebied in 2012 de NSW-status gekregen. Uit deze aanwijzing op basis van de Natuurschoonwet, is nu al duidelijk dat de natuur een belangrijk onderdeel is van Golfpark Rotterdam.

Dat sluit perfect aan bij het ontwerp van golfbaan architect Bruno Steels. Dat heeft veel weg van een links golfbaan.

Na ruim 17 jaar plannen en het bij elkaar brengen van de benodigde investeringen, lijkt het er nu op dat in 2023 Golfpark Rotterdam daadwerkelijk van start zal gaan. Het park zal
dan de derde golfbaan worden binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam.

Golfbanen in de omgeving van Rotterdam

Het juiste aantal golfbanen in de omgeving van Rotterdam benoemen is behoorlijk arbitrair. Zijn de golfbanen van Den Haag en omgeving ook in de omgeving van Rotterdam?

In de ogen van een Amerikaan liggen alle golfbanen in Amsterdam in de buurt van Rotterdam. Maar dat wordt in Rotterdam toch echt gezien als vloeken in de kerk.

Vanuit Rotterdam centrum ben je met een beetje gunstig verkeer in minder dan een halfuurtje op de golfbaan van Rijswijk. Maar je moet ergens de grens trekken. De golfbaan in Rijswijk vind je daarom niet op deze pagina. Daarvoor ga je naar de pagina van alle golfbanen in Den haag en omgeving.

Voor de noordgrens houden we hier Delft aan en voor het zuiden de Zuid-Hollandse Eilanden.

Golfbaan De Hooge Rotterdamsche


Bij de start van De Hooge Rotterdamsche in 1989 was de naam van de golfbaan destijds de Rotte Bergen en de naam van de daar spelende vereniging Golfclub de Hooge Bergsche.

Tegenwoordig is de naam van de baan en de club De Hooge Rotterdamsche.

De aan de Rotte gelegen golfbaan ligt in het Bergsche Bos pal tegen de gemeentegrens van Rotterdam aan. Vanaf het terras van het hooggelegen clubhuis heb je een prachtig uitzicht op de hoogbouw van het centrum van Rotterdam.

De door golfbaanarchitect Gerard Jol ontworpen golfbaan is zeer uitdagend te noemen. Als dit niet je thuisbaan is en je hier je handicap weet te spelen, dan ben je echt goed bezig.

De golfbaan is aangelegd op een oude puinberg in Bergschenhoek. Het gerucht gaat dat het puin de restanten zijn van het gebombardeerde Rotterdam. Maar of dat echt waar is?

Feit is wel dat door de enorme heuvel De Hooge Rotterdamsche een aantal zeer uitdagende holes heeft gekregen waarbij heel wat hoogteverschil overwonnen moet worden. Dat vergt ervaring en behendigheid.

De oefenfaciliteiten zijn in orde. De drivingrange ligt ook op de helling van de heuvel. Daardoor is het niet altijd even makkelijk om te zien wat je bal nu echt doet.
Aan de voet van de heuvel bevinden zich een chip- en pitching green.

In de maand augustus wordt op Golfbaan de Hooge Rotterdamsche het tweede evenement gespeeld van de Rotterdam Golf Tour.

Businessclub De Hooge Rotterdamsche

De Hooge Rotterdamsche heeft een mooie businessclub. Voor de leden van de businessclub worden diverse activiteiten georganiseerd.

Naast de onderlinge toernooien op de eigen golfbaan, worden er voor de businessclubleden regelmatig wedstrijden georganiseerd op andere mooie golfbanen.

Daarnaast kunnen leden maandelijks deelnemen aan een combinatie van een les van de professional met aansluitend een netwerkborrel.

De in Rotterdam Spangen gevestigde voetbalclub Sparta is ook lid van de businessclub. De businessclubleden zijn daarom zeker een keer te gast op het Kasteel.

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Wanneer je vanuit Rotterdam Kralingen de ’s-Gravenweg blijft volgen, dan kom je vanzelf aan je linkerhand de Golf & Country Club Capelle aan den IJssel tegen. De door golfbaanarchitect Donald Harradine ontworpen golfbaan is in 1977 geopend.

De 18-holes golfbaan is een echte parkbaan. De hoofdzakelijk vlakke fairways worden geflankeerd door veel bomen met hier en daar een waterpartij en een bunker. De algemene sfeer op de baan is er een van gemoedelijkheid en rust.

De drivingrange heeft een prima lengte met een aantal overdekte afslagplaatsen. Het is zeker geen hypermoderne drivingrange, maar je vindt hier nog wel ouderwetse gezelligheid en rust.

Uiteraard vind je op de golfbaan in Capelle ook een gezellig clubhuis met terras.

Businessclub golfbaan Capelle

De businessclub van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel bestaat vooral uit lokale ondernemers. Voor bedrijven zijn er verschillende pakketten samengesteld om met relaties te gaan golfen.

Daarnaast spelen de businessclubleden een bedrijvencompetitie met de businessclubleden van Golfbaan Hitland. Vanaf april tot en met september worden er zes wedstrijden gespeeld. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor businessclubleden en hun relaties.

Aan het einde van het jaar strijden de businessclubteams van Hitland tegen die van Golf & Country Club Capelle om de felbegeerde Rydercup trofee.

Tijdens de wintermaanden krijgen de leden van de businessclub een aantal wintertrainingen aangeboden.

Golfbaan Hitland

Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk is gelegen in het natuurgebied Park Hitland. Dit gebied en de daarin gelegen golfbaan, worden beheerd door het Recreatieschap Hitland.

De 18-holesbaan is een echte polderbaan. Je speelt op ruime fairways die onderbroken en geflankeerd worden door heel veel waterpartijen. Wie op golfbaan Hitland wil gaan spelen moet zeker geen angst hebben voor waterhindernissen.

Zeker niet omdat door het open karakter van de baan, de wind hier vrij spel heeft. Vanaf het terras van het gezellige restaurant heb je een mooi uitzicht op de green van de 18e.

Naast de 18-holesbaan is er ook een 9-holes par 3 baan. Een ideale plek om met golfen te starten of het korte spel beter onder de knie te krijgen.

De drivingrange en de oefenfaciliteiten zijn hier prima verzorgd. Er zijn twee putting greens en een chip- en pitch green met een bunker.

Aan de parkeerplaats van de golfbaan vind je een vestiging van winkelketen Golfplaza.

Business Club Hitland

De businessclub bestaat voornamelijk uit MKB-bedrijven uit de regio.

De leden van de businessclub spelen samen met de leden van de businessclub van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel een bedrijvencompetitie.

Golfbaan Crimpenerhout

De golfbaan in Krimpen aan de Lek is een van de jongste golfbanen in Rotterdam en omgeving. Deze 9-holesbaan is ontworpen door de Belgische golfbaanarchitect Bruno Steensels en is het best te omschrijven als een echte polderbaan.

De wind heeft hier vrij spel en de greens worden beschermd door enkel waterpartijen en strategisch geplaatste bunkers. Dat zorgt ervoor dat zowel de beginnende als de meer ervaren golfer hier graag zal spelen.

Business Club Crimpenerhout

De leden van Business Club Crimpenerhout zijn voornamelijk ondernemers uit de Krimpenerwaard en de aangrenzende gemeentes.

Voor de businessclubleden wordt iedere 2e donderdagmiddag van de maand een golfmiddag georganiseerd. Deze middagen staan open voor leden en hun relaties.

Aansluitend wordt de golfmiddag afgesloten met een etentje in de brasserie.

Rhoon Golfcenter

De golfbaan in Rhoon is in 1975 geopend onder de naam Golf Club Oude Maas. Tegenwoordig is dat alleen nog de naam van de golfvereniging en heet de golfbaan Rhoon Golfcenter.

Wat wel hetzelfde is gebleven, is dat de aan de Oude Maas gelegen golfbaan in Rhoon nog steeds een veel bezochte golfbaan is.

De 18-holes tellende golfbaan is een parkbaan met veel brede fairways. De holes zijn niet bijzonder lang maar met de vele waterpartijen en de volwassen begroeiing blijft de baan je uitdagen.

Door de ligging van de golfbaan is het enige verkeersgeluid dat je hier regelmatig hoort, het geluid van de dieselmotoren van de voorbijvarende binnenschepen en de fietsers op het fietspad.

Door de nabijheid van de Rhoonse Grienden en de rust op de golfbaan, is het niet verwonderlijk dat hier veel vogels te vinden zijn.

Golfcenter Rhoon heeft naast een 18-holesbaan ook een par 3 baan met 6 korte holes.

De drivingrange is deels overdekt. Naast de drivingrange liggen enkele korte oefenholes om je korte spel te kunnen trainen.

Bedrijfslidmaatschap

Op de golfbaan in Rhoon is er geen businessclub. Bedrijven kunnen echter wel een bedrijfslidmaatschap aanschaffen. Dat lidmaatschap geeft een aantal privileges zoals korting op de greenfee en gegarandeerde starttijden.

Daarnaast wordt er jaarlijks voor de bedrijfsleden een bedrijvendag georganiseerd.

Golfclub Cromstrijen

In 1989 werd ten zuiden van Rotterdam Golfclub Cromstrijen aangelegd.
Op Cromstijen kan worden gespeeld op een 18-holes Championship course of de uitdagende 9-holes baan.

De 18-holes baan, gelegen in de polders van de Hoeksche Waard, is ontworpen door de Noord-Ierse golfbaan architect Tom MacAuley. De baan wordt door zijn lange holes en waterpartijen ervaren als lastig en uitdagend.

De 9-holes baan is een combinatie van een aantal volwaardige par 3-holes, gecombineerd met korte, maar technische par 4-holes. Een ideale par 3 baan voor beginners en gevorderde golfers die hun korte spel willen verbeteren.

Vogels op Cromstrijen

Op Cromstrijen wordt er veel aandacht besteed aan de natuur, en de vogels in het bijzonder. Regelmatig worden er in alle vroegte vogeltellingen gehouden.

Businesslidmaatschap

De zakelijke golfer heeft bij Golfclub Cromstrijen de keuze uit twee Businesslidmaatschappen.

Met het uitgebreide Businesslidmaatschap krijgt de aangesloten ondernemer de mogelijkheid om zelf, of een relatie, dagelijks op een van de banen te spelen. Inbegrepen bij dit lidmaatschap zijn acht business golfwedstrijden met introducé.

Met het Premium Businesslidmaatschap krijgt u daarnaast ook toegang tot alle clubactiviteiten en clubwedstrijden.

De Strijensche Golfclub

In 1989 werd dichtbij het dorp Strijen de De Strijensche Golfclub opgericht. Deze korte par 70 9-holesbaan, met 6 par 3-holes, is een echte polderbaan. De wind heeft er dan ook vrij spel en kan van grote invloed zijn op de score.

Het is een zeer toegankelijke golfbaan waar je, onder gewone omstandigheden, gewoon nog kan starten via een ballenspiraal.

Leden van de De Strijensche Golfclub zijn automatisch aangesloten bij de Golf Alliantie. Daardoor hebben zij vrij toegang tot 8 andere bij de alliantie aangesloten golfbanen.

Bedrijfslidmaatschap

Bij het bedrijfslidmaatschap neemt u minimaal 20 bedrijfskaarten af. Deze kaarten kun je zelf gebruiken of aan je relaties uitdelen. Bij het bedrijfslidmaatschap krijg je ook een reclamebord.

Golfbaan Kleiburg


Golfbaan Kleiburg in Den Briel is voor veel golfers nog een verborgen pareltje.

Bij de start van de golfbaan in 1974 was Kleiburg een 9-holes openbare golfbaan. Sinds de uitbreiding van 9 naar 18 holes is de golfbaan door de jaren heen alleen maar mooier en beter geworden.

De tussen het Brielse Meer en het Hartelkanaal ingesloten 18-holes golfbaan, staat sinds 2017 in de top 50 van de beste 18-holes golfbanen in Nederland.

Daarmee hoeft Golfbaan Kleiburg in de regio Rijnmond alleen Golfclub Broekpolder boven zich te dulden. Kleiburg en Broekpolder zijn de enige twee 18-holes golfbanen in Rotterdam en omgeving die in de top 50 te vinden zijn.

Dat is een enorme prestatie van de vereniging die hier, na de privatisering in 1998, de scepter zwaait.

De Belgische golfbaanarchitect Bruno Steensels is ook in Brielle verantwoordelijk voor het ontwerp. De baan is een mix van een parkbaan en golflinks.

Het overgrote deel van de holes bevindt zich aan de oever van het Hartelkanaal. Omdat het kanaal een open verbinding heeft met de zee, is er in 1998 een wand opgetrokken die dienstdoet als zeewering.

De wand heeft al menige golfbal van een waterballet weten te redden. Vanaf diverse holes heb je een prachtig uitzicht op de bedrijvigheid van de rivier en het Botlekgebied.

In de maand september wordt met het Kleiburg Open het derde en afsluitende evenement gespeeld van de Rotterdam Golf Tour.

Vanuit het centrum van Rotterdam ben je met de auto in iets meer dan een half uurtje op Golfbaan Kleiburg.

Business Kleiburg

De businessclub op de golfbaan in Brielle wordt deels gevormd door lokale ondernemers en deels door grote bedrijven uit Rotterdam en omgeving, die actief zijn in het Botlekgebied en de Maasvlakte.

De leden van Business Kleiburg kunnen zeven keer per jaar met hun relaties deelnemen aan een 18-holes businessclubwedstrijd. Daarbij wordt een lunch gereserveerd en na afloop een walking dinner.

Golfbaan Catharinenburg

Het is een bewuste keuze om deze golfbaan op te nemen in deze lijst. Toegegeven, met 45 minuten reistijd vanaf het centrum van Rotterdam zouden heel wat andere golfbanen eerder in aanmerking komen dan deze golfbaan in Melissant.

Maar deze golfbaan ligt op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Die zouden we aanhouden als de zuidelijke grens voor deze pagina.

Bovendien is vanaf Rotterdam Rozenburg de golfbaan in een half uurtje aan te rijden. Op Catharinenburg zijn ook nog eens een groot aantal leden werkzaam in de Botlek en de Maasvlakte.

Golf Club Roxenisse

Golf Club Roxenisse is de naam van de golfvereniging die actief is op Catharinenburg. In de regio is onder golfers de naam Roxenisse beter bekend dan Catharinenburg.

De 18-holes par 72 golfbaan is het best te omschrijven als een kruising tussen een polderbaan en een parkbaan. De baan heeft zeer brede fairways met hier en daar rijen bomen, waterpartijen en bunkers.

Naast de grote baan beschikt Catharinenburg ook over een 18-holes par drie baan. Tel je daar de drivingrange, de putting greens, het chip- en pitchveld en de zand- en grasbunkers bij op, dan weet je dat we hier met een zeer complete golfbaan te maken hebben.

Maar we zijn er nog niet. Catharinenburg beschikt ook over een indoor golfsimulator en de golfpro kan de leden vanuit zijn fitting studio ook golfclubs en putters aanmeten.

Bedrijfsleden

De bedrijfsleden op golfbaan Catharinenburg zijn voornamelijk lokale MKB-bedrijven van Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en het Rijnmondgebied.

Golfclub Broekpolder


De 18-holes golfbaan in Vlaardingen is door Frank Pennink ontworpen en is in 1983 opengegaan. De golfbaan is een besloten golfbaan voor leden en businesspartners.

Je kunt hier als niet-lid alleen terecht als introducé of met heel veel geluk als greenfee speler. De kans daarop is echter klein. De golfbaan staat al jaren in de bovenste helft van de top 50 van beste banen in Nederland en wordt zeer intensief bespeeld.

Je moet dus echt geluk hebben dat je hier naar binnen mag. Zonder een handicap van 28 of lager wordt het wel heel erg lastig om hier te spelen.

Op het moment van schrijven, 2020, wordt er een grootschalige renovatie van Broekpolder voorbereid die de polder/bosbaan in Vlaardingen nog meer kwaliteit moet opleveren.

Broekpolder Businesspartners

De businesspartners van Golfbaan Broekpolder zijn bedrijven die graag hun relaties uitnodigen voor een rondje golf op deze prachtige baan.

Daarnaast organiseert de club een bedrijfscompetitie waar businesspartners met hun relaties aan kunnen deelnemen. Voor de bestuurders van de businesspartners is er een jaarlijks terugkerende Bestuur Businesspartnerdag.

Golfbaan Schinkelshoek

Sommige mensen zullen misschien argumenteren dat golfbaan Schinkelshoek niet in deze lijst thuishoort. Op deze golfbaan, die net als Broekpolder in Vlaardingen te vinden is, wordt immers gebruik gemaakt van speciale lichtere balen. Deze vliegen een stuk minder ver dan de standaard golfbal.

Dat is voor ervaren golfers echt heel erg wennen.

Aan de andere kant heeft Golfbaan Schinkelshoek sinds 1991 door zijn laagdrempeligheid al heel wat mensen in staat gesteld om met het golfspel in aanraking te komen. Dat de club daardoor meer dan duizend betalende leden heeft, zegt genoeg.

Golfbaan Schinkelshoek heeft drie lussen van 9-holes voor de lichtere bal. Omdat de ballen minder verder vliegen zijn de holes ook een stuk korter. Het gevolg daarvan is dat je in ongeveer 2,5 uur 18 holes kunt lopen.

Er is sinds 2016 ook een 9-holes baan die door de NGF goedgekeurd is als korte baan. Op deze lus wordt gespeeld met een normale bal.

Zakenlidmaatschap

Golfbaan Schinkelshoek heeft een kleine groep bedrijven die zich door het zakenlidmaatschap als sponsor aan de golfbaan verbonden hebben.

Naast het zakenlidmaatschap worden er regelmatig businessclubavonden georganiseerd waar alle ondernemers uit de regio welkom zijn. Op die avonden kunnen bedrijven met een team van twee personen meedoen aan een competitie.

Golfbaan Delfland

Tussen Rotterdam en Den Haag in ligt, langs de A4, Golfbaan Delfland. De polderbaan werd in 1999 geopend en was direct een groot succes. Het pay-and-playconcept zorgde ervoor dat iedereen hier direct kon gaan golfen.

Door de jaren heen is de golfbaan in Schipluiden uitgegroeid tot een golfbaan met 27 volwaardige holes met daarnaast ook nog een 9-holes par 3 baan.

De golfbaan in Schipluiden heeft drie lussen. De rode, de gele en de blauwe lus. De rode en de gele lus zijn door Gerard Jol ontworpen als een 18-holes Championship Course.

In 2010 werd de door Michiel van der Vaart ontworpen blauwe lus geopend. Hebben de gele en rode lus meer het karakter van een park/polderbaan, de blauwe lus heeft meer weg van een links course.

In het algemeen wordt de blauwe lus als lastiger ervaren. Dat komt door een combinatie van langere holes, meer wind, hogere rough en meer glooiingen door de baan en op de greens.

Naast het enorme aanbod van holes is er op Delfland een ruime drivingrange met 54 afslagplaatsen en misschien wel de grootste oefen-putting-green in de wijde omtrek.

Naast een groot restaurant heeft Delfland ook een uitgebreide golfshop.

Business Club Delfland

Voor de leden van de businessclub worden er regelmatig evenementen georganiseerd
met aansluitend gezelligheid op de 19e hole.

Het instaptarief van de Business Club Delfland is waarschijnlijk het laagste tarief van alle businessclubs op alle golfbanen in Rotterdam en omgeving. Het Hole-in-one basislidmaatschap begint al bij een paar honderd euro excl. btw per jaar.

Golfclub Westland

Golfclub Westland is in dit rijtje een beetje een vreemde eend in de bijt. Een golfbaan waar niet op gespeeld kan worden als de plaatselijke voetbalclub thuis speelt, is nu eenmaal een beetje apart.

Toch heeft deze par 27 9-holes golfbaan de D-status gekregen van de NGF. Er is een volwaardige drivingrange met clubhuis. De ambities van de golfclub zijn er ook niet minder om.

Jaarlijks wordt er om de titel van het Westland Open en het Dorpskernen Toernooi gestreden. Die laatste staat ook wel bekend als de Glas en Gras cup.

Golfclub Westland heeft nog geen businessclub maar wel een aantal sponsoren.

Het plezier op de golfclub zal er zeker niet minder om zijn.

Crayestein Golfbaan in Dordrecht

Vanuit het centrum van Rotterdam, ben je met de auto en zonder files, in een goed halfuur bij golfbaan Crayestein in Dordrecht. De in de Hollandse Biesbosch gelegen 18-holes golfbaan is ontworpen door de gebroeders Henk en Kees Kuijsters en opende in 1988  de deuren.

De baan is vernoemd naar het ooit in dit gebied gelegen dorp “Crayestein”. Het dorp ging geheel ten onder tijdens de grote Sint Elisabethsvloed in 1492.

De golfbaan heeft door de vele bomen en waterpartijen het karakter van een parkbaan gekregen. De leden van Golfclub de Merwelanden spelen hier hun rondes.

De golfbaan heeft naast 18-holes en oefenfaciliteiten, waaronder een ruim bemeten putting green, ook een eigen golfshop en een steakhouse restaurant.

Bedrijfslidmaatschap

Met het bedrijfslidmaatschap kun je onbeperkt spelen op de 18-holes baan. Daarnaast mag je deelnemen aan alle business events en de Crayestein bedrijfscompetitie.

De competitie wordt gespeeld over vijf verschillende speeldagen.

Het leuke aan deze competitie is dat deze ook openstaat voor andere bedrijfsteams of individuele zakelijk spelers van buiten de businessclub.
Dat biedt dus extra mogelijkheden om te netwerken.

Reclame en sponsoring

Op Crayestein zijn er verschillende mogelijkheden om je bedrijf of merk te promoten via diverse reclame uitingen.

Golfbaan Bentwoud

Ten Noorden van Rotterdam en de A12 ligt golfbaan Bentwoud. Je zou kunnen argumenteren dat deze 27 holes rijke golfbaan ook in de buurt van Rotterdam ligt. Vanuit Rotterdam Nesselande of Zevenkamp ben je immers binnen een halfuurtje op Bentwoud.

Wij hebben er echt voor gekozen om Bentwoud, net als Burggolf Zoetermeer, op te nemen in de lijst van alle golfbanen in Den Haag en omgeving. Je moet ergens de grens trekken en in dit geval is dat de A12.

Mobiele versie afsluiten