Site pictogram Keaton Golf

Het jaar van de duikboot

Het jaar van de duikboot - 2022

2022 wordt voor mij het jaar van de duikboot

Het is het lot van alle golfers met een hoge handicap. Op een dag dat alles meezit scoor je veel Stablefordpunten en zit je al snel in de prijzen. Bijna standaard wordt je dan uitgemaakt voor het zijn van een duikboot.

Daarbij wordt voor het gemak even voorbijgegaan aan het feit dat het voor iedere golfer die rondom zijn eigen handicap loopt, het al snel mogelijk moet zijn om ergens tussen de 30 en 38 Stablefordpunten te scoren. Hoe hoog of laag je handicap ook is.

Toegegeven, afhankelijk van de baan die je speelt, heeft een speler met een hoge handicap een grotere marge om fouten te maken. Maar de speler met een hoge handicap slaat in een wedstrijd wel af van dezelfde tee als de speler met een lagere handicap. Dat is dan weer in zijn nadeel.

Op weg naar handicap 18

Mijn doel is om ooit minimaal handicap 18 te bereiken.

In 2021 is dat nog helemaal niet gelukt. Dit jaar heb ik meer dan 20 rondes gelopen en daarbij is de teller van mijn golfhandicap op 33,1 blijven staan. (In de foto zie je nog 33,2 staan, maar sindsdien ben ik nog 0,1 punt gezakt)

Natuurlijk is dit nog lang geen handicap 18. Maar het is een handicap die past bij mijn spelniveau tot nu toe. Niets om mij voor te schamen. Het is zoals het is.

Het golfjaar 2021 heeft voor mij in het teken gestaan om beter te worden in baanmanagement. Waar wil ik mijn bal laten landen zodat ik goed uitkom voor de volgende slag? Ook heb ik veel aandacht besteed aan mijn korte spel.

Waar ik nog een grote stap kan maken is in mijn lange slagen voor de tweede of derde slag. Daar gaat het nog veel te vaak mis en daar zal ik in 2022 zeker aan moeten blijven werken als ik progressie wil maken.

Waar ik ook achtergekomen ben is dat ik misschien helemaal niet zo ver hoef te slaan als dat ik zelf denk, om toch een goede score neer te zetten.

Beste score van 2021

Tijdens het Comcross Oliebollen Open scoorde ik mijn beste rondje golf van 2021. Het liep gewoon die dag. Het totaal aantal Stablefordpunten kwam uit op 42. Mijn hoogste score ooit.

Omdat op een aantal holes gespeeld werd met een wintergreen, telt deze score niet mee voor het verlagen van mijn handicap. Het geeft wel mooi aan wat er mogelijk is. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat in 2022 mijn handicap zal gaan dalen.

Het jaar van de duikboot

Omdat bij het berekenen van je handicap wordt gekeken naar de acht beste scores in de laatste 20 rondes die je al hebt gespeeld, zal bij een verbetering van je spelniveau je handicap altijd achterlopen op je speelsterkte.

Dat kan in theorie tot gevolg hebben dat ik in 2022 zo nu en dan wederom heel wat punten bij elkaar zal gaan spelen.

Gelukkig is ‘We all live in a yellow submarine’ helemaal geen onaardig deuntje om te horen.
Het jaar van de duikboot kan wat mij betreft daarom ook niet snel genoeg beginnen.

Dive, dive, dive!

Mobiele versie afsluiten