Site pictogram Keaton Golf

Terug van vakantie en direct aan de slag

Zakelijk golfen na de vakantie

Zakelijk golfen na de vakantie

De eerste werkdag na de vakantie is meestal een rommelige dag. Je hebt gewoon tijd nodig om terug in het ritme te komen en al het werk weer op te pakken, dat is blijven liggen. Dat was voor mij niet anders, die maandag na mijn heerlijke vakantie in Italië.

Ik had natuurlijk die eerste dag zakelijk kunnen gaan golfen met een van mijn businessclubs op de Pan, maar dan zou al het werk blijven liggen. Hoewel de Pan op mijn bucketlist staat van banen die ik ooit nog eens wil spelen, besloot ik toch om gewoon aan het werk te gaan.

Bovendien was ik de volgende dag door een van mijn klanten uitgenodigd om samen met hem 18 holes te gaan lopen op Cromstrijen. Die afspraak wilde ik voor geen goud missen. En om nu direct na mijn vakantie twee dagen achterelkaar zakelijk te gaan golfen? Dat leek mij wat te veel van het goede.

Ik nam die maandag wel even contact op met een van mijn golfrelaties over het schrijven van een artikel over de aftrekbaarheid van zakelijk golfen. Hij vertelde dat hij daar later op terug zou komen, want hij was wel op de Pan aan het golfen. Verschil moet er zijn, nietwaar?

In de ochtend had ik eerder al een appje ontvangen van een golfende ondernemer die graag nog eens met mij wilde praten over zijn website en social media. Ook die afspraak was snel gemaakt.

Ronald McDonald Huis

Ten slotte kreeg ik diezelfde dag ook nog een uitnodiging voor het spelen van een gezellig rondje golf op Seve, als dank voor een donatie aan een speciaal project ten bate van het Ronald McDonald Huis ‘Sophia’ Rotterdam.

Het was een bijzonder begin van de week, zullen we maar zeggen.

Voordat ik op dinsdag afreisde naar Cromstrijen nam ik contact op met een clubgenoot voor het maken van een zakelijke afspraak. Over twee weken zien we elkaar weer op Bergvliet.

Op woensdag werd ik vervolgens benaderd door een businessclub die mij wil consulteren over het verbeteren van hun marketing. Ze zijn een relatief nieuwe club en hebben een mooi concept dat net even anders is dan alle andere zakelijke golfnetwerken.

Je moet nu niet denken dat elke week zo vol zit met golf gerelateerde zakelijke afspraken. Toch gaat het er zo langzamerhand wel steeds meer op lijken.

Business golf werkt. Laat daar geen enkel misverstand over bestaan.

Alleen moet je er wel wat voor doen. Simpelweg lid worden van een businessclub en louter afwachten totdat de opdrachten binnenstromen, is echter zelden winstgevend.

Maar als het eenmaal gaat lopen, dan is er niets zo leuk en zakelijk effectief als business golf.

Mobiele versie afsluiten